INFO
KISAT
OSALLISTUJAT
KOKONAISTULOKSET
INFO
INFO

Joulukuun kisan "My name is Effort. Max Effort" ilmon deadline on ti 12.12.! Ilmoittautukaa täältä!

Kisapassit – mukaan lukien uudet viiden kisan passit – myynnissä täällä! 1 kisan passi 10 €, 5 kisan passi 29 €, 12 kisan passi 49€. 

HUOM! Kisapassin ostamisen lisäksi sinun ja parisi pitää ilmoittautua erikseen kunkin kuukauden kisaan teille sopivaan sarjaan! :)

WOD-liiga on uusi matalan kynnyksen online-parikisa, joka tuo CrossFit-harrastajat ympäri Suomen yhteen joka kuukausi!

Kaikki olennaiset päivitykset tapahtuvat IG:ssä: @wodliiga

Lisätiedot: wodliiga.fi

 

LIIGAPASSI
KISAOIKEUDET
0
Sinulla ei ole vielä kisaoikeuksia, mutta niitä saa lippukaupasta!
Siirry ostamaan
FAQ

Kenelle WOD-liiga on?

Sinulle ja treenikaverillesi! Painot ovat lähestyttävämpiä kuin eliittikisoissa, ja muscle-uppeja tai käsilläkävelyä ei tarvitse osata. (Vaikeimpia liikkeitä, joita yksittäisissä kisoissa voi olla, ovat esim. tempaus, T2B, C2B, DU ja kippi-HSPU, mutta näitä ei tule kauden aikana montaa kertaa, ja esimerkiksi voimistelun kanssa pyrimme siihen, että etenemiseen riittää, jos toinen parista osaa liikkeen.)

Pitääkö osallistua joka kisaan?

Ei! Voit vapaasti osallistua kauden niihin kisoihin, jotka sopivat aikatauluusi.

Voinko vaihtaa paria kisoihin?

Voit, vaikka joka kuukausi!

Millaisia liigan kisat ovat?

Kisassa on tyypillisesti kaksi intensiivistä lajia, jotka pari suorittaa peräkkäin n. 15 minuutin aikana. Lajit on suunniteltu niin, että parit voivat hyötyä toistensa vahvuuksista. Kisat sujahtavat myös vaivatta boksin ohjelmointiin, jos boksilla niin päätetään!

Voiko kisan siis tehdä normaalilla wodilla?!

Kyllä! WOD-liigan nimen mukaisesti lajit on suunniteltu siten, että salin ohjelmoija voi korvata 60 minuutin ohjatun tunnin (“wodin”) liigan kisalla: Ensin lämmitellään ja laitetaan suorituspaikat kuntoon (20 min). Sitten yhdet parit tekevät ja toiset tuomaroivat (20 min sis. vaihdon), ja lopuksi sama toisin päin (20 min sis. pelivaran ja siivouksen).

 


 

Voitteko antaa esimerkkejä kisojen lajeista?

Todellakin! 

KUVITTEELLINEN KISA 1: "Aika pitkät 15 minuuttia"

00:00–5:00: Max row

YGIG, split however. Score is meters.

Then, continue straight to:

5:00–15:00: For time

100 box jump over

100 wall ball

YGIG, split however. Score is time or total reps.


KUVITTEELLINEN KISA 2: "Party like it's 999!"

00:00–09:00: AMRAP 9

9 sync DB snatch 

9 sync burpee over DB

9 DB OH lunge for one pair, while DB OH hold for other pair

DB: 15/22,5 kg 

Scaled: 10/15 kg

Score is total reps.

9:00–10:00: Rest 

10:00–15:00: Find 2-rep max push press for both 

Use two barbells. Start every new try with barbell on the ground. 

Score is 2-rep max for one pair + 2-rep max for other pair (total kg).

 


 

Onko liikkeistä ja painoista tarjolla skaalattuja versioita?

Kyllä! Esimerkiksi tuplia voi skaalata sinkuiksi, tiettyjä hyppyjä askelluksiksi ja tiettyjä painoja alaspäin. Skaalatut suoritukset listataan sarjan tulostaulukossa RX-suoritusten jälkeen. Myös kaikista nuorimmat ja vanhimmat ikäryhmät huomioidaan siten, että heiltä vaaditut RX- ja skaalatut suoritukset eivät ole aina samat, kuin vaikkapa avoimessa sarjassa.

Kuka saa tuomaroida?

Tuomari voi olla treenikaveri tai valmentaja, joka ei tee itse samaan aikaan suoritusta. Liigan ytimessä on luottamus toisiimme, ja kirjaamme vain toistot, joiden takana voimme seistä hyvällä omallatunnolla.

Miksi WOD-liiga on luotu?

Liigan tavoite on tuoda CrossFit-harrastajat yhteen. Haluamme tarjota yhteisöllemme kerran kuussa jaetun koettelemuksen, josta riittää puhuttavaa treenikavereiden kanssa niin etu- kuin jälkikäteen.

Ketkä ovat WOD-liigan takana?

WOD-liigaa tekee rakkaudesta lajiin joukko toiminnallisen liikunnan ystäviä. Erikseen mainittakoon, että Suomen parhaat CrossFit-urheilijat Jonne Koski ja Emilia Leppänen ovat kumpikin lupautuneet ohjelmoimaan yhden kisan WOD-liigan kaudelle 2023! 😍

Mitä liiga maksaa?

12 kisaan oikeuttava passi maksaa 49 e / kilpailija. Viiden kisan passi maksaa 29 e. Kisojen ei tarvitse olla perättäisiä. Jos et ole kolmeen kuukausikisaan osallistuttuasi tyytyväinen, saat rahat takaisin! (Yksittäinen kisa maksaa 10 e / kilpailija – suosittelemme siis passeja!) 

Miten WOD-liigan kisoihin osallistutaan?

CrossFitissä pitää olla valmis mihin vain. Siksi myös liigassa kisaan on ilmoittauduttava ennen lajien julkaisua Reppi.fi:ssä.

Lajit julkaistaan videoesittelyineen WOD-liigan sivustolla ja Instagramissa (@wodliiga) kisaviikolla aina viimeistään ke klo 11.00. Parilla on kuusi päivää eli ma-iltaan klo 23.59:59 saakka aikaa tehdä suoritus kotisalillaan ja lähettää tuloksensa Repissä.

Mitä välineitä WOD-liigan kisoissa tarvitaan?

Tankoja, rigejä, käsipainoja, kahvakuulia, hyppynaruja ja soutulaitteita. Ei tarvita: kelkkoja, pegboardeja, kiipeilyköysiä.

 


 

Mitkä ovat vuoden 2023 kisapäivät?

Kisoja on 2023 yhteensä 11 (heinäkuussa on lomatauko). ALUSTAVAT kisapäivät ovat:

 • Tammi ke–ma 11.–16.1.

 • Helmi ke–ma 8.–13.2.

 • Maalis ke–ma 15.–20.3.

 • Huhti ke–ma 12.–17.4.

 • Touko ke–ma 17.–22.5.

 • Kesä ke–ma 14.–19.6.

 • Heinä – LOMATAUKO

 • Elo ke–ma 16.–21.8.

 • Syys ke–ma 13.–18.9.

 • Loka ke–ma 11.–16.10.

 • Marras ke–ma 15.–20.11.

 • Joulu ke–ma 13.–18.12.

Huom! Koska vuonna 2023 on 11 kisaa, 12 kisan passista riittää osallistumisoikeuksia myös kaudelle 2024!

 


 

Millaisia sarjoja WOD-liigassa on?

Liigaan voi ilmoittautua miesparina, naisparina ja sekaparina seuraavissa sarjoissa:

 • Avoin sarja

 • Alle 18-vuotiaat

 • Masters 35–39

 • Masters 40–44

 • Masters 45–49

 • Masters 50–59
 • Masters 60+

HUOM! Osallistujan ikä määritellään koko kaudeksi sen perusteella, mikä se on 1.1.2023. Jos parin jäsenet ovat eri ikäisiä, sarja valitaan nuoremman mukaan (pois lukien alle 18-vuotiaiden sarja: jos toinen parista on alle ja toinen yli 18-vuotias, on valittava Avoin sarja). Jos mainittu jaottelu ei vastaa sukupuoltasi, laitathan viestiä, niin löydämme sinulle sopivimman sarjan!

Mitä WOD-liigasta voi voittaa?

Sarjojen 10 parasta saavat kunniakirjat, ja kolmen parhaan joukkoon päässeet saavat 3 kpl ilmaisia kisaoikeuksia tuleviin kisoihin! Ensisijaisesti liigassa kilpaillaan rakkaudesta lajiin, ja korkein tavoite on oma kehitys.

 


 

Olen salin omistaja – miksi lähtisin mukaan?

WOD-liiga onnistuu vain, jos salin omistajat pitävät sitä hyvänä asiana. Siksi liigaa kehitettäessä on haettu palautetta boksien omistajilta Turusta Helsinkiin, Espoosta Kuopioon ja Mikkelistä Lappeenrantaan. Lukuisat boksit ovat jo kertoneet meille ottavavansa liigan osaksi ohjelmointiaan!

Uskomme, että liiga voi tuoda sinulle salin omistajana paljon iloa ilmaiseksi:

 • Salisi jäsenet saavat joka kuukausi uuden jaetun kokemuksen ja puheenaiheen, joka kasvattaa yhteishenkeä ja salisi suosiota.

 • Salisi keskimääräinen pari pystyy etenemään lajeissa, mutta heitä haastetaan silti. Tämä yhdistelmä nostaa halua tulla salillesi kehittymään.

 • Kisat vaativat mahdollisimman vähän vaivaa omistajalta. Lajeissa käytetään tavallisimpia välineitä ja standardeja, ja ylimääräinen säätö boksilla on minimoitu.

 • Jos et halua, sinun ei tarvitse raivata ohjattujen tuntien ulkopuolelta aikaa tai tilaa kisaaville parille. Sen sijaan voit päästä helpolla ja yksinkertaisesti korvata salisi tavallisen ohjelmoinnin esimerkiksi yhtenä päivänä kuussa liigan paritreenillä.

 


 

Miten pisteeni lasketaan, jos vaihtelen kauden aikana pariani tai sarjaani?

Perinpohjaiset esimerkit tästä:

WOD-liigassa paria ja sarjaa voi vaihtaa vaikka joka kisaan. Tämän vuoksi pisteet koko kauden liigataulukkoon eivät kerry pareittain, vaan henkilökohtaisesti. Pisteet karttuvat seuraavien esimerkkien mukaisesti:

Esimerkki 1: A ja B kisaavat joka kuukausi yhdessä:

Oletetaan, että A osallistuu B:n kanssa tammikuun kisassa Naisten avoimeen sarjaan, ja pari saa kisan kahdesta lajista yhteensä 160 pistettä. Tällöin homma toimii koko kauden liigataulukon osalta siten, että kummallekin parin jäsenelle lisätään myös yksilöinä liigataulukkoon Naisten avoimeen sarjaan 160 pistettä.

Jos A ja B nyt jatkavat kisaamista yhdessä Naisten avoimessa sarjassa joka kuukausi, he kumpikin saavat jokaisesta kisasta liigataulukkoon yksilöinä aina samat pisteet, jotka pari sai kustakin kisasta parina. Näin A:lla ja B:llä päätyy olemaan koko kauden ajan myös sama keskinäinen sijoitus Naisten avoimen sarjan koko kauden liigataulukossa.

Esimerkki 2: A vaihtaa toistuvasti paria ja sarjaa:

Oletetaan, että A osallistuu, kuten yllä, B:n kanssa tammikuun kisassa Naisten avoimeen sarjaan, ja pari saa kisan kahdesta lajista yhteensä 160 pistettä. Tällöin kummallekin parin jäsenelle lisätään koko kauden liigataulukkoon Naisten avoimeen sarjaan 160 pistettä.

Nyt A osallistuu kuitenkin seuraavaksi helmikuun kisassa samaan Naisten avoimeen sarjaan, mutta tällä kertaa kilpailijan C kanssa. Pari saa tällä kertaa kisasta 175 pistettä. Kilpailija B puolestaan ei osallistu helmikuussa kisaan lainkaan. Nyt koko kauden liigataulukossa Naisten avoimessa sarjassa on helmikuun kisan jälkeen seuraavat pisteet:

Kilpailija A: 160 + 175 pistettä = 335 pistettä

Kilpailija B: 160 pistettä

Kilpailija C: 175 pistettä

Jos A osallistuukin seuraavaksi maaliskuussa kilpailijan D kanssa sarjaan “Sekasarja, Masters 35–39”, ja pari saa kisasta 100 pistettä, tämä tuo A:lle ja D:lle 100 pistettä sarjassa “Sekasarja, 35–39”, mutta ei kerrytä A:n pisteitä Naisten avoimessa sarjassa.

Ja näin edelleen!